Restauracja

Trattoria Gallo Nero jest typową włoską restauracją prowadzoną przez właścicieli zakochanych we włoskich smakach.
Specjalnością lokalu jest oryginalna, cienka włoska pizza, wypiekana w piecu opalanym drewnem. W ofercie znajduje się 30 jej rodzajów. Ciasto na pizzę jest wyrabiane ze specjalnej mąki, do pizzy używamy tylko oryginalnej mozzarelli. Jest także możliwość zamówienia pizzy z oryginalną mozzarellą di Buffala D.O.P. (z mleka bawolego).
Do specjalności restauracji zaliczyć też można: zupę z owoców morza, małże, carpaccio z ośmiornicy oraz inne morskie przysmaki.
W naszym menu nie brakuje oczywiście past - zapraszamy na smakowite spaghetti, penne, czy tagliatelle. Warto także spróbować tortellini z mięsem czy szpinakiem i ricottą, ravioli z prawdziwkami oraz risotto z owocami morza. Sosy do naszych makaronów przygotowujemy indywidualnie dla każdego klienta, za wyjątkiem sosu bolognese, który gotujemy przez wiele godzin. Istnieje także możliwość zamówienia świeżego lub bezglutenowego makaronu.
Na przystawkę proponujemy foccacię czosnkową, bruschettę z pomidorami i bazylią albo carpaccio z polędwicy wołowej. Jeżeli chodzi o zupy standardowo do wyboru mamy krem z pomidorów lub prawdziwków.
Dla wielbicieli mięs czeka Patelnia Torino (polędwiczki wieprzowe duszone w winie, podawane z makaronem quattro formaggi na ostro) lub polędwiczki wieprzowe z sosem z prawdziwkami, z gorgonzoli lub zielonego pieprzu.
Mamy też specjalne menu dla dzieci.
Wszystkie nasze potrawy przygotowywane są ze świeżych, włoskich produktów.

Menu

Zakładki pionowe

Aktualności

14
gru

Na co wszyscy czekają w piątek ? Na naszą weekendową tablicę! Będzie chrupko, cebulowo z nutą morskich przysmaków a na zakończenie przepyszny deser struffoli !
Pytacie co to za deser ?
Już tłumaczymy !
Struffoli to maleńkie kuleczki ciasta osmażone w głębokim oleju l a następnie wymieszane z ciepłym miodem i skorkami kandyzowanymi. Później układa się je na półmisku i przyozdabia kolorowymi, cukrowymi perełkami. Struffoli przechowują się długo. Dodamy jeszcze, ze w to typowy smakołyk neapolitański na Boże Narodzenie.
Zapraszamy

13
gru

Przedstawiamy klasyka w naszym wydaniu, czyli stek z polędwicy wołowej podany z pieczonymi ziemniaczkami.
Doprawienie steka zachowamy w tajemnicy, aby nie zepsuć Wam niespodzianki :)
Zapraszamy na ucztę